Dupai Éva

Dupai Éva Gabriella vagyok, 2022. júliusában szereztem mesterdiplomát az ELTE-n magyar és angol szakos tanárként. Egyetemi éveim alatt elkezdtem és azóta is tartok órákat magántanítványoknak.

A szolnoki Szegő Gábor Általános Iskolában dolgozom, ahol angol nyelvet, illetve magyar nyelvet és irodalmat tanítok, így gyermekekkel és magántanárként felnőttekkel is van tanítási tapasztalatom.  

Türelmes és empatikus személynek tartom magam, aki odafigyel a munkájára és igyekszik a legtöbbet és a legjobbat nyújtani a diákok számára, hiszen a tudásátadás az egyik legfontosabb feladat, amit végezhetek, és ezt igyekszem örömmel és lendülettel, ugyanakkor kellő felelősségérzettel és körültekintéssel, pontossággal tenni.

Az óráimra mindig sokat és lelkiismeretesen készülök, felmérem a lehetséges akadályokat, nehézségeket, tanulási célokat, illetve törekszem az óraterv szerinti haladás mellett kooperatív, interaktív és reflektív módon felépíteni az órát, ahol helyet kapnak különböző munkaformák és módszerek. Célom, hogy a tanulók nyelvi kompetenciáit a tőlem telhető legnagyobb tudással fejlesszem, emellett a tantárgyköziséget is szem előtt tartom.

Hiszem, hogy a tanulni tudás hosszú folyamat eredménye, így nekünk, pedagógusoknak az egyik legfőbb feladatunk megtanítani a diákokat, hogy mely tanulási stratégiákat és technikákat érdemes alkalmazniuk tanulási folyamatuk során, hogy az eredményes és jövedelmező legyen, amire építeni tudnak. Hivatásnak tekintem a munkámat, amellyel szeretnék minél több tanulóra pozitívan hatni és adekvát tudástárral elindítani őket az életben.