Kurzusok - központi felvételi előkészítő

Egyik fő területünk a központi felvételire való felkészítés. Nyolcadikosoknak, hatodikosoknak és negyedikeseknek tartunk kurzusokat, melyeken az alapoktól indulva az összes feladattípust végigvesszük, hogy kellő rutint és ismeretet szerezzenek diákjaink, mire elérkezik a felvételi ideje. Van lehetőség egyéni oktatásra (tehát amikor egy diákkal foglalkozik egy tanár), de a két fős (vagy a 3-4 fős, kiscsoportos) órák is ugyanolyan hatékonyak tudnak lenni, hiszen a tanulók itt egymást motiválják, és közösen dolgoznak.

Minden évben rendezünk néhány próbafelvételit, aminek célja, hogy a valódi megmérettetés előtt a tanulóknak lehetőségük legyen átélni egy-egy vizsgaszituációt. Ilyenkor a diákok eljönnek egy osztályterembe, megírnak egy általunk összeállított felvételit, majd közösen kijavítjuk. 

Tartunk szóbelire is felkészítéseket január végétől.

Három tanfolyamunk van, amik közül lehet választani: tavaszi, nyári és őszi. A kurzusok online zajlanak, az 50 perces matekos részét én tartom, az 50 perces magyar nyelvi részét kiváló kollégám, Fábry Pál oktatja. Igény szerint a központi felvételi szóbeli részére is tartunk felkészítő alkalmakat.  

Tavaszi kurzus

Az általában márciustól kezdődő kurzusok majdnem egy évig tartó készülést ölelnek fel. Ezt a lehetőséget vagy azoknak ajánljuk, akik egy erősebb gimnáziumba szeretnének menni, vagy akiknek erős hiányosságaik vannak a tananyagban.
Kb. 38-45 alkalmat (76-90 órát) jelent. 

 Nyári kurzus

A nyári kurzus júliustól kezdődik, a nyári szünetnek a nagy előnye, hogy nagyon rugalmasak tudunk lenni, nagyobb a kapacitásunk, és a tanulók nincsenek leterhelve az iskolai készüléssel. Nagy lökést szokott adni ez a két hónap a készülésben.
A nyaralásoktól, szünetektől függően kb. 23-28 alkalmat (46-56 órát) jelent

Őszi kurzus

Szeptembertől indulnak az őszi kurzusaink, amely során a készülés nagyon intenzíven folyik, hogy a 4,5 hónap során a lehető legtöbbet kihozzuk a tanulókból.
A szünetektől függően kb. 15-20 alkalmat (30-40 órát) jelent.

*A kurzusok kezdete és időtartama is csak egy kiindulási pont, egy ajánlás, természetesen bármilyen felállásról lehet szó (pl.: áprilisi kezdéssel, heti 1,5-1,5 órás alkalmakkal). Ezekkel az egyéni kérésekkel is keressenek bizalommal! 


Hogyan indul el egy páros kurzus?

Hozz egy barátot!

Hozz magaddal egy ismerőst (osztálytársat, barátot stb.)! Egy online teszt kitöltetésével ellenőrizzük, hogy hasonló szinten vagytok-e, majd ezután keresünk egy közös időpontot.

Csatlakozz egy diákhoz!

Iratkozz fel egy kurzusra, majd egy matematikai, illetve magyar nyelvi online teszt kitöltése után egy hasonló tudásszintű diákkal összeállítunk. Végül kiválasztunk egy olyan időpontot közösen, ami mindenkinek megfelel.


Mire lehet számítani az órákon?

A kurzus alkalmain elsősorban feladatlapokat oldunk meg, hogy minél jobban rutinszerűvé váljon a feladatelsajátítás, néha egy kis versenyt is beiktatunk figyelve arra, hogy mindenkinek legyen sikerélménye, illetve a digitális technológiát is bevonjuk az oktatásba.

Ha valakinek valamilyen feladattípus nem megy, akkor arra kitérünk, és kap külön házit is belőle a tanuló. Házi feladat mindig szokott lenni, az elején kevesebb, közeledve a felvételi felé egyre több, a végén teljes feladatlapokat kell majd otthon is megoldani. A magyar nyelvi feladatlapok esetében a szövegértés és a szövegalkotás részekre nagy hangsúlyt helyezünk, hiszen ezek teszik ki a magyaros rész 40%-át. A kurzus során várhatóak tematikus alkalmak is, amikor egy-egy speciális témakörre fókuszálunk, és azokat nézzük meg részleteiben.

Az órákat Skype-on vagy Discordon szoktuk tartani. Egy matekos (négyzetrácsos) és egy magyaros (vonalas) füzetet nem árt kinevezni az órákra, amiben gyakorolhatnak és vezethetik a haladást.

Jelentkezek a kurzusra!